Tips

Tips untuk bakal pengantin mendapatkan khidmat jurugambar untuk pasangan pengantin mengabadikan memori terindah sepanjang hayat mereka.


1. Buat rujukan yang secukupnya tentang gambar-gambar perkahwinan di internet dan majalah-majalah, dan dapatkan contoh-contoh gambar yang anda idamkan. Ini akan membantu anda dan jurugambar untuk mendapatkan hasil yang anda mahukan.


2. Lihat contoh-contoh pakej yang disediakan oleh jurugambar-jurugambar dan buat perbandingan mengenai pakej yang ditawarkan.


3. Lihat juga portfolio yang jurugambar paparkan di laman web mereka untuk memudahkan anda memilih. dan kemudia buatlah short list jurugambar yang anda inginkan.


4. Tanya kepada jurugambar mengenai pakej dan buat janji temu untuk melihat album-album contoh yang jurugambar ada.Pastikan pakej yang disediakan mengikut budget anda.


5. Jangan lupa untuk bertanya mengenai availability pada tarikh majlis anda. Pastikan pada tarikh itu jurugambar benar-benar free dan tidak ada tugasan lain.


6. Pastikan anda memberi penerangan secara terperinci tentang majlis anda nanti supaya jurugambar dapat membuat persediaan yang terbaik. Contohnya penerangan mengenai lokasi, masa, tarikh, dan aturcara majlis.


7. .Duduk bincang dengan bakal suami@isteri. Cuba cari photographer yang sesuai dengan
konsep wedding korang. Sebab setiap photographer mempunya style berbeza.


8. Wedding photographer ni bukan dinilai dengan harga album. Tapi dinilai dengan kemahiran
ataupun pengalaman mereka.